تنظیم خبر : بشری طاهری / نخستین سمینار ملی آموزشی و تجربی خانه های بوم گردی ایران از امروز ۱۱ شهریورماه ۱۴۰۲ در محل سالن همایش های وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آغاز به کار کرد.
این سمینار به مدت دو روز ( ۱۱ و ۱۲ شهریورماه) و با محوریت معرفی سفیر بوم گردی ها و معرفی برترین های خلاق در خانه های بومگردی و انتقال تجربیات و بومگردی پیشگام گردشگری سبز برگزار میشود.
جامعه انجمن های حرفه ای اقامتگاه های بوم گردی ایران با همکاری شرکت توسعه گردشگری تمدن شهر کادوس، برگزارکنندگان نخستین سمینار ملی آموزشی و تجربی خانه های بوم گردی ایران هستند و سعید مجردی دبیر و سید سعید سجادی دبیر علمی این سمینار دو روزه است.
در این نشست روشن بابایی، استاد گردشگری گفت: رشته مدیریت بحران در گردشگری نداریم و به همین دلیل دچار سردرگمی میشویم. نسخه سازمان جهانی جهانگردی هم برای ایران جواب نمی دهد، چون دنیا میگوید کرونا آمده شما تور را کوچک کنید. ایرانی میگوید قبلا هم کوچک برگزار میکردم. پس نسخه های ارائه شده متناسب با هر کشور نیست.
وی گفت: وزارت میراث فرهنگی آئین نامه جدیدی درباره گردشگری کشاورزی می دهد در اجرا دچار مشکل می شوید. ما مشابه هیچ یک از اکولوژها را نمی توانیم در ایران اجرا کنیم .
بومگردی یک تشکلی دارد که می تواند حرف بزند. اعضای این جامعه برای ایجاد ارزش مشترک کنار هم جمع شده اند و در سایه رقابت و رفاقت کار می کنند. از دید یونسکو گردشگری فرهنگی انبوه و خلاق را داریم .
استاد گردشگری بیان داشت: گردشگری فرهنگی اصولاً از جاذبه فرهنگی بوجود می آید. بحث ما تاریخ و فرهنگ و معماری است. همچنین هسته اولیه برای کار بومگردی هنر و عناصر اولیه است. پس اگر دنبال گردشگری فرهنگی هستید، باید این محورها را دنبال کنید.
بابایی پیرامون اینکه نخستین سمینار ملی آموزشی و تجربه های خانه های بومگردی برگزار شد، بیان داشت: اگر بتوانید کسب و کاری راه اندازی کنید که بابت آن به شما پول بدهند خلاق هستید. اینکه چه محصول و موادی میتواند مورد نیاز باشد تفاوت دارد.
انواع مکاتب در ارتباط با طبیعت وجود دارد از جمله مکاتب طبیعت ستیز، طبیعت گریز، طبیعت گرا، طبیعت ساز.
وی افزود: در ایران با پدیده خاصی به خاطر بیکاری به دلیل مهاجرت روستایی ها روبرو هستیم ولی بومگردی جلوی آن را میگیرد. برخی اوقات شاهدیم اقامتگاه بومگردی ساخته می شود آن ساختمان دیگر اقامتگاه سنتی نیست، چون تعریف بوم را بهم زده است.
بابایی ادامه داد: یکی از فرصتهای مهم بومگردی ها کمک به منطقه حفاظت شده، حفظ و بهبود تنوع زیستی، مبادله فرهنگی، آموزش زیست محیطی و افزایش آگاهی گردشگران است.
وی با بیان اینکه اگر قرار است در حوزه بومگردی اتفاقی بیفتد حرف اول و آخر آن را آموزش می زند، گفت: بومگردی می خواهد از محیط طبیعی و جامعه خود حفاظت کند.
در این نشست مریم جلالی معاون صنایع دستی گفت: ظرفیت هر کدام از اقلیم ها را باید دریابیم. معاونت صنایع دستی در یک سال اخیر تلاش کردیم تا بومگردی ها را خانه خلاق صنایع دستی اعلام کنیم، چون خلاقیت در بومگردی ها شکل میگیرد. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به ما این امکان را داد که تسهیلاتی برای بومگردی ها قائل شویم که به عنوان خانه خلاق تبدیل قصه به محصول را به عهده بگیرند.
وی گفت: صنایع دستی ظرفیت دارد که بهانه ای برای ایجاد قصه ها شود امیدواریم تعاونی بومگردی ها شکل بگیرد تا تسهیلات هدفمند شکل بگیرد. باید با غیرت بتوانید هم افزایی ایجاد کنید.
یاور عبیری رئیس مجمع بوم گردی کشور و فرامرز رشیدی رئیس انجمن استان کرمانشاه از جمله یاری دهندگان برگزاری این مراسم بوده اند.
در روز اول این سمینار کارگاههایی تحت عنوان خلاقیت در گردشگری و گردشگری خوراک، بازاریابی کسب و کار خانههای بوم گردی، مولفههای خانههای بوم گردی سبز، مدیریت بحران و مدیریت سبز در صنعت سبز با حضور مدرسان شناخته شده این حوزه برگزار میشود.
همچنین در دومین روز از این همایش، برنامه نشست با هیات مدیره جامعه بوم گردی و رؤسای انجمنهای بوم گردی ایران برگزار می شود.
تعیین کمیسیون های جامع بوم گردی کشور و انتخاب و معرفی دبیر هیئت مدیره و روابط عمومی و معرفی مشاورین جامعه بوم گردی ایران از دیگر برنامه های دومین روز از نخستین سمینار ملی آموزشی و تجربی خانه های بوم گردی ایران است.
یاور عبیری رئیس مجمع بوم گردی کشور و مدیر بوم گردی آرتین دینور فرامرز رشیدی رئیس انجمن استان کرمانشاه و مدیر بوم گردی داریان پاوه، ناصر احمدی مدیر بوم گردی سابات روانسر و خانم فلوریا مروتی مدیر بوم گردی میلکان کرند از فعالان گردشگری استان کرمانشاه در این سمینار دو روزه حضور دارند.