• امروز : دوشنبه, ۲۹ اردیبهشت , ۱۴۰۴
  • برابر با : Monday - 19 May - 2025
کل اخبار 308
1

پخت شلکینه، ثبت ملی کشور به نام غذای محلی کردستان

  • کد خبر : 10377
  • 09 خرداد 1398 - 4:06
پخت شلکینه، ثبت ملی کشور به نام غذای محلی کردستان
شلکینه غذای محلی کردستان است. شلکینه را به مقدار زیاد معمولا روی وسیله ای به نام ساج درست می کنند که خیلی زیبا و نازک درست می شود.

 

🔸 این غذا، یک غذای سنتی مخصوص مهمانی های دسته جمعی مردم کورد در فصل بهار است، اما می توان در فصل های دیگر و به مقدار کم با توجه به شرایط گفته شده آن را در خانه نیز درست کرد. این غذا سرشار از خاصیت است.

🔸برای تهیه ی شلکینه ، به تعداد نفرات به مقدار لازم شیر در ظرفی ریخته می شود. سپس آرد را آرام آرام در شیر ریخته و هم زمان به هم می زنند. مقدار آرد بایستی دقیقه محاسبه شود زیرا مایه ی شلکینه نه بایستی به صورت خمیر در آید و نه زیاد شل باشد که از روی ساج پایین بریزد. سپس تخم مرغ ها را در آن ریخته و دوباره به هم می زنند. رنگ زرد شلکینه به دلیل چند قاشق زردچوبه ایست که در آن می ریزند. مقداری فلفل سیاه محلی را که دارای عطر و بوی خوبی است را به صورتی که مزه ی تند آن احساس نشود در آن می ریزند.

🔸در آخر نیز نمک و روغن محلی را به مقدار لازم به آن اضافه می کنند. ساج – که فلزی است از جنش آهن به صورت مدور و محدب و دارای خمیدگی به طرف بالاست، – را روی چوب های آمادهی آتش قرار می دهند.

🔸 پس از اینکه ساج به مقدار کافی داغ شد با ملاقه ای مایه ی شلکینه را روی آن می ریزند که پس از چند دقیقه آن را پشت و رو کرده و آماده می شود. امروزه در ماهیتابه و بدون استفاده از ساج نیز می توان شلکینه تهیه نمود. شلکینه تهیه شده را با کره ی محلی مقداری چرب می کنند و اگر کسی تمایل داشت با شکر میل می کند.  /کردپرس

لینک کوتاه : http://pavehgasht.ir/?p=10377

برچسب ها

نوشته های مشابه

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.