🔸 این غذا، یک غذای سنتی مخصوص مهمانی های دسته جمعی مردم کورد در فصل بهار است، اما می توان در فصل های دیگر و به مقدار کم با توجه به شرایط گفته شده آن را در خانه نیز درست کرد. این غذا سرشار از خاصیت است.
🔸برای تهیه ی شلکینه ، به تعداد نفرات به مقدار لازم شیر در ظرفی ریخته می شود. سپس آرد را آرام آرام در شیر ریخته و هم زمان به هم می زنند. مقدار آرد بایستی دقیقه محاسبه شود زیرا مایه ی شلکینه نه بایستی به صورت خمیر در آید و نه زیاد شل باشد که از روی ساج پایین بریزد. سپس تخم مرغ ها را در آن ریخته و دوباره به هم می زنند. رنگ زرد شلکینه به دلیل چند قاشق زردچوبه ایست که در آن می ریزند. مقداری فلفل سیاه محلی را که دارای عطر و بوی خوبی است را به صورتی که مزه ی تند آن احساس نشود در آن می ریزند.
🔸در آخر نیز نمک و روغن محلی را به مقدار لازم به آن اضافه می کنند. ساج – که فلزی است از جنش آهن به صورت مدور و محدب و دارای خمیدگی به طرف بالاست، – را روی چوب های آمادهی آتش قرار می دهند.
🔸 پس از اینکه ساج به مقدار کافی داغ شد با ملاقه ای مایه ی شلکینه را روی آن می ریزند که پس از چند دقیقه آن را پشت و رو کرده و آماده می شود. امروزه در ماهیتابه و بدون استفاده از ساج نیز می توان شلکینه تهیه نمود. شلکینه تهیه شده را با کره ی محلی مقداری چرب می کنند و اگر کسی تمایل داشت با شکر میل می کند. /کردپرس